Κυτταρίτιδα, υπάρχει λύση;

Η απαλλαγή από την κυτταρίτιδα δεν απαιτεί κάποια ειδική άσκηση , διατροφή, κρέμα η μηχάνημα όπως συνηθίζουν να διαδίδουν κάποιες εταιρίες καλλυντικών, διαφημίσεις, βιβλία κτλ.

 

Πρόκειται για ένα κοινό λίπος και δεν απαιτείται κάποια ειδική θεραπεία ή ειδικό φάρμακο για την αποφυγή της. Το λίπος είναι λίπος και για να μειωθεί θα πρέπει να μειωθούν οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε και να κάνουμε εντατική άσκηση.

 

Το λίπος αποθηκεύεται στο σώμα με βάση τα γενετικά καθορισμένα πρότυπα, και δεν μπορεί κάποιος να ασκείται επιλεκτικά και να απομακρύνει το λίπος εντοπισμένα. Η τοπική άσκηση θα ενδυναμώσει τους μυς τοπικά και θα αλλάξει το περίγραμμα και την περιφέρεια του μέλους που εξασκούμε. Για την καύση όμως του λίπους θα πρέπει να εντατικοποιήσουμε την αερόβια δραστηριότητα και φυσικά να ακολουθούμε μια ελεγχόμενη, υγιεινή και σωστή διατροφή αποφεύγοντας τις κενές θερμίδες.

 

Τα αποτελέσματα  της παραπάνω προσπάθειας θα είναι η αισθητή μείωση του σωματικού λίπους και φυσικά της κυτταρίτιδας.

Μην αυταπατάστε λοιπόν με εύκολες λύσεις, με θαυματουργά προϊόντα, ή με  ‘’αποτελεσματικές’’ χειρουργικές μεθόδους που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία σας.

Κάντε την προσπάθεια σας με φυσικό και υγιεινό τρόπο, μπορεί να είναι πιο δύσκολος, αλλά η ανταμοιβή θα αξίζει.

 

 

Νίκη Μπιτσώρη

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

πηγή:www.fitnesspulse.gr