5 είδη χορού για αδυνάτισμα, ευεξία, σύσφιξη. Διαλέξτε…

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

salsa-dance

 

Θέλετε αδυνάτισμα, ευεξία ή σύσφιξη; Απλώς διαλέξτε χορό! Χάστε τα περιττά κιλά, αποκτήστε ευλυγισία και υγεία, συσφίξτε το σώμα σας και διώξτε το στρες… χορεύοντας… Με τον χορό εκφραζόμαστε, εκτονωνόμαστε και διασκεδάζουμε. Τι άλλο μπορεί όμως να μας προσφέρει αυτή η ευχάριστη συνήθεια;

 

 

Ο χορός μας βοηθά να χάσουμε κιλά, να «γεμίσουμε» τον οργανισμό μας με ενέργεια, να αποκτήσουμε ευεξία αλλά και να φτιάξουμε ένα καλλίγραμμο κορμί. Διαβάστε παρακάτω 5 είδη χορού και τι μπορεί να σας προσφέρει το καθένα. Διαλέξτε λοιπόν είδος χορού που σας ταιριάζει και αποκτήστε το σώμα που θέλετε αλλά και βελτιώστε τη διάθεση σας.

 

Salsa:

Γραμμωμένο σώμα Ρυθμικός και σέξι χορός που χορεύεται σε ζευγάρια και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στο Πουέρτο Ρίκο. Ο χορός εκφράζεται με δυναμικές κινήσεις των χεριών, των γοφών και με κίνηση του στήθους και του θώρακα.

Τι κερδίζουμε: Κερδίζουμε ενέργεια, καίμε πολλές θερμίδες, δυναμώνουμε τα οστά, βελτιώνουμε την κυκλοφορία του αίματος και αποκτούμε ένα γραμμωμένο σώμα.

 

Tango:

Όμορφες γάμπες Αισθησιακός χορός που βασίζεται στα συγχρονισμένα βήματα του ζευγαριού. Είναι ένας χορός με πάθος, ιδιαίτερο στυλ και με αρκετό αυτοσχεδιασμό. Ο καβαλιέρος κατευθύνει τα βήματα και η ντάμα τον ακολουθεί. Τι κερδίζουμε: Αποκτούμε δυνατές και όμορφες γάμπες, σώμα ευλύγιστο, ταπεραμέντο και μας προσφέρει ευεξία, πάθος αλλά και μας κάνει να γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας.

Καποέιρα: «Κάψιμο» λίπους και ενδυνάμωση

 

Ο χορός έχει τις ρίζες του στην Βραζιλία και ήταν ένα είδος άμυνας για τους Αφρικανούς σκλάβους. Η καποέιρα είναι συνδυασμός χορού και πολεμικής τέχνης με αέρινες κινήσεις αλλά ταυτόχρονα και πολύ απαιτητικός χορός. Έχει λατρευτεί από πολλούς stars και βασίζεται σε δυνατές κλοτσιές, ακροβατικές κινήσεις και μπλοκαρίσματα. Το ρυθμό πάντα τον δίνει η μουσική.

Τι κερδίζουμε: «Καίμε» πολύ λίπος, δυναμώνουμε πλάτη, κοιλιά, πόδια, χέρια, βοηθά στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς αλλά και αποκτούμε πλαστικότητα στις κινήσεις μας και καλύτερη αυτοσυγκέντρωση.

 

Hip hop aerobic:

Κατά του στρες. Γρήγορος χορός με κοφτές κινήσεις, στριφογυρίσματα, φιγούρες που χρειάζονται ισορροπία και ανεβοκατεβάσματα του κορμού είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του χορού. Όλες οι παραπάνω κινήσεις διακατέχονται από ένταση και πάθος και γίνονται πάντα σε συγχρονισμό με τη μουσική. Τι κερδίζουμε: Μας βοηθά να τονώσουμε το καρδιοαναπνευστικό μας σύστημα και να δυναμώσουμε τους μυς μας. Ακόμη με το hip hop aerobic κάνουμε μια αεροβική άσκηση που μας εκτονώνει και μας απαλλάσσει από το στρες.

 

Barre a terre :

Σύσφιγξη του σώματος Χορογραφημένες κινήσεις που γίνονται συνήθως στο πάτωμα. Ο χορός αυτός συνδυάζει κινήσεις του κλασσικού μπαλέτου με τις κινήσεις τους εκφραστικού χορού. Με το barre a terre οι ασκήσεις γίνονται αργά σε σχέση με ένα συνηθισμένο πρόγραμμα αεροβικής βάζοντας μάλιστα το μυαλό να σκέφτεται περισσότερο. Τι κερδίζουμε: Η σπονδυλική στήλη ελευθερώνεται με αποτέλεσμα να ψηλώνουμε, οι μύες να δυναμώνουν και η αντοχή μας να μεγαλώνει. Θα αποκτήσουμε ευλυγισία αλλά και σύσφιγξη.

 

 

www.lifezone.gr

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather