Ασκήσεις κοιλιακών με ιμάντες, δοκιμάστε τες

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

1

Οι ασκήσεις με ιμάντες είναι ένας αποτελεσματικός και εναλλακτικός τρόπος  άσκησης  που έχει γίνει πλέον αρκετά δημοφιλής σε όλους τους χώρους εκγύμνασης.

 

Σας  προτείνουμε τις παρακάτω ασκήσεις για τους κοιλιακούς σας,  που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε:

 

–          Τοποθετείστε τα πόδια σας στους ιμάντες και στηρίξτε τα χέρια σας με τους αγκώνες στο έδαφος. Φέρτε το σώμα σας σε ευθεία και μείνετε σε αυτή τη θέση όσο περισσότερο μπορείτε

abs

–          Από όρθια θέση, τεντώστε τα χέρια σας  μπροστά και στηριχτείτε σε αυτά  ,σταθεροποιώντας το σώμα σας. Από αυτή τη θέση οδηγείστε τις παλάμες σας επάνω μέχρι να ευθυγραμμίσετε το σώμα σας.

abs

Την ίδια άσκηση μπορείτε να την κάνετε και από γονατιστή θέση

abs

–          Στηρίξτε τα χέρια σας τεντωμένα στο έδαφος και τοποθετείστε τα πόδια σας στους ιμάντες. Ευθυγραμμίστε το σώμα σας και φέρτε τα γόνατα λυγισμένα προς το στήθος.

abs

–          Τοποθετήστε το σώμα σας όπως και στη προηγούμενη άσκηση φέρνοντάς το σε ευθεία και κάντε άρση λεκάνης χωρίς να λυγίσετε καθόλου τα γόνατά σας.

 

abs

–          Διατηρείστε την ίδια αρχική θέση  όπως βλέπετε και στη φωτογραφία μόνο που εδώ λυγίζετε τα γόνατά σας κάνοντας παράλληλα στροφή λεκάνης και οδηγώντας τα στο πλάι.

abs
–          Στηρίξτε τα χέρια σας τεντωμένα και πάλι στο έδαφος, ευθυγραμμίστε το σώμα σας και λυγίστε ένα – ένα γόνατο εναλλάξ.

abs

Καλή σας προπόνηση

Νίκη Μπιτσώρη

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Fitnesspulse.gr

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather